Logo

Billiga försäkringar

MC-försäkring

Av alla försäkringar är det nog på MC-försäkringen man hittar störst skillnader mellan de olika försäkringsbolagen. Beroende på hur de klassificerar din MC - sport, touring, custom eller liknande - så blir försäkringen olika prissatt.

Typ av MC

Även om det finns skillnader mellan bolagen på samma typ av försäkring är den viktigaste punkten hur de klassificerar din MC. En motorcykel som hamnar i sporthojsklassen kommer oundvikligen bli en dyr historia, medan en customhoj kan bli hyfsat billigt. Vissa modeller av motorcyklar har dessutom olika klassificering hos de olika försäkringsbolagen, vilket ger stora skillnader i pris på mcföräkringen.

Det kan vara en god idé att kontrollera försäkringskostnaden på en motorcykel redan innan man köper den, eftersom vissa motorcyklar kostar väldigt mycket att försäkra.

Var i landet

Var i landet man bor kommer avspeglas på din MC-försäkring. Precis som med bilförsäkringar blir det dyrare i storstäder och billigare i glesbygd.

Ålder

En annan viktig faktor när försäkringsbolagen räknar ut premien är din ålder. Ju yngre dest dyrare är grundregeln, detta eftersom yngre förare oftare råkar ut för olyckor.