Logo

Billiga försäkringar

Hemförsäkringar

Den största försökringsposten för de flesta hushåll är hemförsäkringen. Eftersom detta är fallet finns det naturligtvis även mycket pengar att spara på att noga gå igenom de alternativ som de olika försäkringsbolagen erbjuder.

Eftersom det är mycket som kan gå snett i ett hem är det viktigt att man inte blir snål när man väljer hemförsäkring, utan att man tar en försäkring med fullgott skydd. Att råka ut för en olycka och inte vara försäkrad är betydligt dyrare än det man sparar på att ta en för liten hemförsäkring.

Det handlar om lösöre

När man tittar på olika hemförsäkringar skall man kolla på hur mycket lösöre som ingår, eftersom det är vad man maximalt kan ersättas för vid brand eller liknande. Som tidigare nämnt är det inte roligt att stå utan skydd om olyckan väl är framme.

Som vanligt skall man vara noga med att läsa igenom det finstilta och försöka värdera risken för olika händelser. Osannolika händelser kan ha en högre självrisk än mer sannolika olyckor.

Självrisken

Av alla villkor man tvingas välja mellan är självrisken en av de viktigaste och den har ofta även en direkt påverkan på försäkringspremien. Vissa försäkringsbolag erbjuder olika dyra premier och självrisker, det kan vara värt att kika lite närmare på.

Självrisken varierar ofta mycket mellan olika delar av försäkringen och kan ibland vara väldigt hög. Prata med försäkringsbolaget för att få reda på mer information om deras självrisker.

Ersättningen

Något som också är viktigt att kontrollera är den maximala ersättningen för olika delar av hemförsäkringen. Om ersättningen skiljer sig mycket mot värdet kan det vara värt att teckna en tilläggsförsäkring.